2010-10-26 22:56:55• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Pénzért akart segélyt intézni

A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság egyik alkalmazottját, N. Andreát azzal vádolják, hogy 350 euróért akarta csupán bevenni egy vak idős hölgy segélyre benyújtott dossziéját. A Szatmár Megyei Korrupcióellenes Igazgatóságot az a nő értesítette, aki anyósának el akarta intézni a segélyhez szükséges papírokat.

Népdalvetélkedő Kaplonyban

A megye több részéről is érkeztek jelentkezők a tegnapi, Kaplonyban megrendezett Őszirózsák országos népdalvetélkedő megyei szakaszára. A helyi kultúrotthonban immár második alkalommal szervezték meg ezt a versenyt, amelynek célja a népdal, a néphagyományok átörökítése az ifjú korosztály számára.

Szociális munkacsoport alakult

Megyei szintű munkaerő-foglalkoztatási és esélyegyenlőségi munkacsoport alakult tegnap Szatmárnémetiben a regionális, hasonló feladatokat ellátó központ, valamint a Szatmár Megyei Prefektúra romaügyi irodájának szervezésében. Az új struktúra fő célja a hátrányos helyzetűek (romák, fogyatékkal élők, anyagi problémákkal küzdők) társadalmi felzárkóztatásának segítése elsősorban képzési programok és munkahely-teremtés révén.

Halloween party Nagykárolyban

A Nagykárolyi Kulturális Központ idén is megszervezi nagy sikerű Halloween party-ját. A rendezvényt október 28-án 18 órától tartják a Román Katona Emlékműve előtti téren.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: